Kent har en lång historia av flera konserter och spelningar per år sedan gruppens genombrott, och 2015 är inget undantag. I år kommer gruppen bland annat att spela på tre sommarfestivaler: Tinderbox, Bråvalla och Pronvinssirock.

Tinderbox hålls i Odense i Danmark, och kommer 2015 att äga rum mellan den 26 och 28 juni. Det är en festival med blandade genrer, men med betoning på pop med inslag av rock och house. Förutom Kent kommer artister som Robbie Williams, Calvin Harris, All Time Low, Axwell Ingrosso, Carpark North, The Cardigans, Charli XCX, Dad, Passenger, Mø och De Enesto To att spela på festivalen.

Bråvalla festival hålls i Norrköping under tre dagar varje år, och har fått sitt namn från Bråvalla flygflottilj. Festivalen hålls nämligen på flygfältet där flottiljen var verksam mellan 1943 och 1994. Festivalen hölls första gången 2013, och arrangörerna hade räknat med att dra en publik på 40 000 besökare. Det slutade med att man fick utöka både området och antalet artister, och festivalen blev Sveriges hittills mest välbesökta med 51 590 sålda biljetter. I år hålls festivalen mellan den 25 och 27 juni, och gästas förutom Kent av bland andra Muse, Arch Enemy, Millencollin, Rebecca & Fiona, Lars Winnerbäck, Rise Against, Ola Salo, No FX och Sabaton, liksom av Robbie Williams och Calvin Harris.Kents spelningar under 2015 11

Provinssirock arrangeras varje sommar på ön Törnävä i Finland, i närheten Seinäjoki. Det är Finlands största rockfestival, som år 2006 hade mer än 60 000 besökare. Den har haft många år på sig att bygga upp sitt rykte och antalet besökare, eftersom den hölls för första gången 1979, och då hade runt 4500 besökare. Kent kommer alltså mellan den 24 och 27 juni i år att gästa denna anrika festival, och det gör också artister och grupper som Muse, Calvin Harris, The Cardigans, Apocalyptica, First Aid Kit, Hollywood Undead, Softengine, The Gaslight Anthem, Stamina, Refused, Eva & Manu och Jenni Vartiainen.

Om man som Kent-fan gärna vill gå på deras spelningar, men har nedsatt hörsel, kan man behöva skaffa en hörapparat för att få den fulla ljudupplevelsen. Du kan få hjälp med att skaffa hörapparat i Stockholm på Hörbart.se.

 
 
 
 
sportpress