Många av Kents fans tycker om gruppen på grund av deras djupa och ibland kryptiska låttexter. Dessa texter har blivit något av gruppens signum, och inte sällan utbryter diskussioner om vad de egentligen betyder.

Filosofiska diskussioner i all ära, men ibland verkar Kent ha gått för långt med sina svårförståeliga texter, då de har blivit så svårförståeliga att människor faktiskt inte uppfattar vad de sjunger. I P3:s program Morgonpasset fick lyssnarna berätta om låttexter som de själva, vänner eller familj uppfattat helt fel, och Kent var överrepresenterade i programmet. En av de låtar som figurerade som exempel var ”FF”. I låtens refräng sjunger sångerskan Nancy Danino på franska, och detta har uppenbarligen gett upphov till en del förvirring bland fansen, då de bland annat hört meningarna ”Vem mördar sin bror” och ”En valross som du”, istället för franskans ”Tellement loin de ce monde” (”Så långt bort från den här världen”). Även låten ”Max 500” har varit föremål för en del missuppfattningar, då ett fans till exempel uppfattat meningen ”500 mil i snön, ett UFO över sjön” som ”500 mil i smör, du for över sjön”.lyrics-710329_640

De teman som behandlas i Kents låttexter är många och varierade, men ett som återkommer ofta är sex, till exempel i låtarna ”Socker” och ”Berg och dalvana”. Sex som tema återfinns inte bara i Kents låtar, utan i de flesta artisters låtar idag. Det kan bero på att sex inte längre är lika skambelagt som det var för några årtionden sedan. Idag kan man till exempel köpa sexleksaker via internet på samma sätt som man köper böcker, spel eller kläder.

Ett annat signum för Kents låttexter är att de sjungs på svenska, med några få undantag. Kent får ofta frågan om de kommer att skriva fler låtar på engelska, till exempel på en presskonferens 2012, och Jocke Berg svarade då ”Klart man skulle kunna göra det”. Men han fortsatte sen med att säga att han inte riktigt förstod poängen med det, och att gruppen inte var så sugna på det just då. Det är med andra ord osannolikt att vi kommer att få höra många engelskspråkiga låtar från Kent i framtiden.

 
 
 
 
sportpress