Banal musik för deprimerade tonåringar, eller musikaliska genier? Det svenska musikfenomenet Kent lämnar ingen oberörd, oavsett vad man tycker om musiken. Kent slog igenom på 90-talet och har bara fortsatt att skörda framgångar genom åren. De bildades under namnet Jonas & Giftet för att sedan gå över till Havsänglarna. Kent har varit gruppens namn sedan 1993. Den första framgången skedde med låten Kräm (så nära får ingen gå). De har getts epitetet Sveriges bästa rockband och har hyllats av såväl kritiker som publik. Den 13 mars 2016 meddelade bandet att det skulle bli deras sista år tillsammans.

Kents avskedsturné och fansen

Från september till december är Kent ute på sin avskedsturné där de både spelar i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Många dedikerade fans passar på att se bandet en sista gång. Två varma farväl till Kent kommer från två av deras fans, Tobias Jansson och Patrik Eriksson. Tobias Jansson berättar om vad Kent har betytt för honom genom åren och hur det har gett honom vänner för livet genom gemenskap med andra Kent-fans. Patrik Eriksson nämner att Kents texter är väldigt viktiga eftersom det finns en igenkänningsfaktor i dem. Han finner tröst i att andra pratar om ensamhet och mörker.

Kents låttexter är filosofiska

Många av gruppens fans nämner att bandets låttexter är en av de främsta faktorerna till varför de tycker så mycket om Kent. Teman som bandet behandlar i sina texter är ofta ensamhet, mörker men även sex. Fansen berättar om att det finns en igenkänningsfaktor i texterna som gör att de fastnar hos så många. Andra säger att det finns djup och mening i texterna, därför kommer de att leva vidare efter det att bandet har avslutat sin karriär. Vissa tycker dock att texterna är obegripliga och svåra att förstå. Detta har skapat många diskussioner genom åren där vissa textrader har analyserats.

 
 
 
 
sportpress