Det svenska rockbandet Kent spelar i en alldeles egen division när det kommer till trogna fans. Under hösten och vintern 2016 gör de alltså sin sista turné, som avslutas med tre konserter på Tele2 Arena i Stockholm mellan den 15 och 17 december. När de nu lägger ner instrumenten är det flera trogna fans som har valt att följa dem under hela turnén, något som inte alls är ovanligt. Turnéerna har även tidigare sålt slut på rekordtid och att se bandet så många gånger som möjligt har för vissa blivit en sport.

Från vaggan till graven

Kent släppte sitt självbetitlade debutalbum i mars 1995. Sedan dess har tolv skivor till släppts, inklusive en samlingsplatta med några av deras största hits och fyra nyskrivna låtar. Med sin poppiga alternativrock och kryptiska texter har de lyckats skapa ett följe som närmast kan liknas vid en kult, och det är därför inte heller konstigt att många av fansen väljer att gå på samtliga konserter under den avslutande turnén. De följer Kent till slutet, och beskriver att de jobbat hela sommaren för att spara semesterdagar. Det ses som en sista chans att se sitt favoritband och flera uttrycker tacksamhet för musiken, medan de campar utanför arenorna för att säkra platser långt fram.

Då som nu för alltid

Kent är ett svenskt alternativrockband som gått från poppiga melodislingor till andra former i albumet “Tillbaka till samtiden” (2007) där dem prövade ett synt influerat sound som även var inspirerat av Depeche Mode. 1995 släppte de sitt självbetitlade debutalbum, och därefter har det bara rullat på. De har kallats för “Sveriges största rockband” och rönt stora framgångar med flera slutsålda turnéer i hela Skandinavien. Den 13 mars 2016 meddelades genom ett videoklipp på bandets hemsida att de skulle släppa en sista skiva, åka ut på turné och sedan lägga ner. Den 20 maj 2016 släpptes den sista skivan “Då som nu för alltid”, och den 17 december 2016 gör bandet sin sista spelning någonsin på Tele2 Arena i Stockholm.

 
 
 
 
sportpress